Φ.Λαμπρινίδης: Η αλήθεια για τις παιδικές χαρές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Διαβάσαμε τις σημερινές δηλώσεις του νέου Δημάρχου Βόλου κ. Α.Μπέου σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών του Δήμου. Ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εκλογές έγιναν εδώ και τρείς μήνες, ότι έχει μεσολαβήσει το διάστημα ενημέρωσής του και πλέον είναι δήμαρχος με ευθύνες απέναντι στα προβλήματα και τα έργα που απαιτεί η πόλη.

Αφού λοιπόν δεν φρόντισε να ενημερωθεί εγκαίρως, προς ενημέρωσή του και προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

1) Η δική μας Δημοτική Αρχή σε μία ιδιαίτερα δύσκολή περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση, με συρρίκνωση των πόρων που κατευθύνονται σε συντηρήσεις κατά 80%, προσπάθησε και πέτυχε να βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι και ιδιαίτερα οι παιδικές χαρές σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.
2)Εξασφάλισε από ιδίους πόρους και υλοποιείται κατά την τρέχουσα περίοδο, το έργο “Αποκατάσταση ζημιών στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους” , προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
3) Στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος για το 2014 έχει υπογράψει συμβάσεις για το έργο “Γενικές συντηρήσεις Δημοτικών Εγκαταστάσεων ” (Πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές) το οποίο αφορά τις Δημοτικές Ενότητες ως ακολούθως: Αισωνία-18.600 ευρώ, Αρτέμιδα-Αγριά-45.000 ευρώ , Νέα Αγχίαλος-25.000, Πορταριά-Ιωλκός-Μακρινίτσα-37.000 ευρώ και Βόλος-Νέα Ιωνία 100.000 ευρώ.
4)Υλοποιείται το έργο “Συντήρηση Κοινοχρήστων Χώρων με Αυτεπιστασία έτους 2014”, προσανατολισμένο σε Παιδικές Χαρές, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
5)Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 δύο Νέα Έργα, αφού εξασφαλίσαμε τους σχετικούς Πόρους, τα οποία αφορούν παιδικές χαρές και τα οποία η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να υλοποιήσει. Συγκεκριμένα: α)Το έργο “Προσαρμογή Παιδικών Χαρών σε απαιτήσεις πιστοποίησης ΕΛΟΤ”, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, και β)Το έργο “Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικών Χαρών και Ελαστικών Δαπέδων Ασφαλείας” προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Συνοπτικά: στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 659.600 ευρώ. Ενώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, το οποίο καταρτίσαμε εμείς χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αντίρρηση από τη νέα Δημοτική Αρχή, εντάξαμε έργα 465.000 ευρώ. Όλα τα παραπάνω έργα είναι προσανατολισμένα και στην αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών του Δήμου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές, αλλά κυρίως είναι έργα στηριγμένα όχι σε λόγια και ανέξοδες διαπιστώσεις, αλλά σε εξασφαλισμένους πόρους από το υστέρημα του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε ουσιαστική αύξηση των χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία, κάτι το οποίο, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν φαίνεται να διεκδικεί ο νέος Δήμαρχος.

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να “σηκώσει τα μανίκια”, να αφήσει το επικοινωνιακό παιγνίδι και τις τζάμπα εντυπώσεις και να υλοποιήσει ένα έργο δρομολογημένο και εξασφαλισμένο από άλλους, όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Κάτι για το οποίο άλλωστε και θα κριθεί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει