Χάος στη Βουλή από σύγκρουση Πολάκη-ΠλεύρηΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 13:20

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, ενώ η ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών».

«Αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, προκαλώντας χάος στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, κάλεσε, μέσω του Θάνου Πλεύρη, τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν τα λεγόμενα του κ. Πολάκη. «Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να επανέρχεται δριμύτερος. Χαρακτήρισε «γουρούνια» όσους στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, για να προσθέσει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

Τον λόγο έλαβε ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. «Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του», είπε ενώ ο Θ. Πλεύρης προσέθεσε πως «Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η ΝΔ έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 13:23Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει