Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα σε Ρουμανία και Βουλγαρία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 03:07

Από την Δευτέρα η Ρουμανία θα μπει σε μια νέα φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, επιτρέποντας υπό προϋποθέσεις τους αθλητικούς αγώνες και τις υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και την επαναλειτουργία καφέ και εστιατορίων, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους τους.

Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις κάλεσε ωστόσο τους Ρουμάνους να είναι πολύ προσεκτικοί, υπογραμμίζοντας ότι «με 200 νέα κρούσματα μόλυνσης σήμερα και 200 ανθρώπους στην εντατική, δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για σημαντική υποχώρηση της επιδημίας».

Η χώρα ακολουθεί ωστόσο τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και από την Δευτέρα θα επιτρέπονται οι συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, με ανώτατο όριο τους 500 θεατές.

Θα ξαναρχίσουν επίσης οι αθλητικοί αγώνες, κεκλεισμένων των θυρών, εκτός από τα αθλήματα στα οποία οι παίκτες έρχονται σε σωματική επαφή μεταξύ τους. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσει στις 13 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξαναρχίσουν τα αεροπορικά και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το εξωτερικό, με βάση κανόνες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Στα εστιατόρια, τα τραπέζια θα πρέπει να απέχουν δύο μέτρα μεταξύ τους και οι συνδαιτυμόνες δεν πρέπει να είναι πάνω από τέσσερις.

Στη γειτονική Βουλγαρία από τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει πλήρως ο τομέας της εστίασης ενώ θα επιτραπούν επίσης οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί περίπου 19.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 1.229 θάνατοι. Στη Βουλγαρία τα κρούσματα είναι 2.477 και οι νεκροί 134.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 03:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει