Χαρίτσης από το Βόλο: Η αξιολόγηση με όρους για βιώσιμη ελληνική οικονομία

«Δεν μπορούμε να πάμε σε μία συμφωνία που θα δεσμεύει την ελληνική οικονομία χειροπόδαρα σε βάθος χρόνου», δήλωσε από το Βόλο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση της χώρας.

Ο κ. Χαρίτσης που βρέθηκε στον Βόλο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε εκδήλωση για την ανάπτυξη και τις προοπτικές που διαγράφονται, διευκρίνησε ότι «έγινε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, αφού αποτελεί βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σημαντικής εκκρεμότητας της οικονομίας, η οποία θεωρούμε ότι θα απελευθερώσει πολύ σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα με την παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα μας».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «για να συμβεί αυτό, δηλαδή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πρέπει να γίνει με όρους που θα καθιστούν βιώσιμη την ελληνική οικονομία. Έχει γίνει σαφές προς όλους – και αυτοί είναι πολλοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα επίλυσης αυτού του ζητήματος. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικά νέα» ανέφερε.

Στις δηλώσεις του κ. Χαρίτση, απάντησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ελένη Κολιοπούλου, αφήνοντας πολλές αιχμές για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της χώρας, και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας ανησυχεί πολύ η αστάθεια και το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ακόμη η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Έπρεπε να τρέχουμε με χίλια και εμείς αργοπορούμε. Έπρεπε να είμαστε ήδη σε πτήση και το τοπίο είναι θολό στον τόπο μας, αλλά και στο εξωτερικό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει