Χαρδαλιάς: Εχουμε 53 ενεργά κρούσματα

Επέστρεψε από σήμερα η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώνει μια φορά την εβδομάδα τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα γίνεται κάθε Τρίτη από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 4.012, οι θάνατοι έφτασαν τους 195, τα κρίσιμα κρούσματα είναι 12, ενώ έχουν αναρρώσει 1.374. 

Συγκεκριμένα, τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται σε 295, ενώ τα 53 είναι ενεργά ακόμη. Τα υπόλοιπα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Πρώτες χώρες είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με ποσοστό 76%. Τα 225 κρούσματα προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες.

Την ίδια ώρα, στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας αναφορικά με τους ελέγχους για κορωνοϊό έδωσε ο υφυπουργός. Όπως είπε από 1-19 Ιουλίου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα.

Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720, από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497. 

Ο απολογισμός του τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει 624 επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα. Μάλιστα η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στον Προμαχώνα και αφορά τουρίστες από τις όμορες βαλκανικές χώρες.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, οι 5 πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και ΗΠΑ. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

«Ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια. Όμως θέσαμε σε εφαρμογή σύγχρονο σύστημα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση και σε επιφυλακή. Στις διακοπές χαλαρώνουμε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την τήρηση των μέτρων. Καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως η χώρα θα παραμείνει χωρίς πανηγύρια και τον Αύγουστο. 

 

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει