«Χαρμόσυνο σημάδι» οι πρόσφατοι αριθμοί των κρουσμάτων του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 02:12

Ως “χαρμόσυνο σημάδι” εκτιμούν τους τελευταίους αριθμούς των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα τους, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και επικεφαλής των συγκυβερνούντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, σε κοινή ανακοίνωσή τους την Κυριακή.

Για πρώτη φορά την Κυριακ΄ξ και σε 24ωρη σύγκριση, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, βρέθηκε κάτω από 100, όμως για να συνεχιστεί αυτή η τάση, απαιτείται περαιτέρω προσοχή, αναφέρουν οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι βρίσκονται επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού των δύο κομμάτων τους.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι : “ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί για πολύ ακόμη, στο τέλος της ημέρας μόνον τότε θα έχουμε επιτύχει, εάν θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν και περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, και, όσο καλύτερα το πετυχαίνουμε αυτό τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι στην κανονικότητα και να χαλαρώσουμε τα μέτρα”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το Σάββατο έως την Κυριακή καταγράφηκαν “μόνον” 78 νέα κρούσματα, το απόγευμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αυστρία ανερχόταν σε 14.696, αλλά την ίδια στιγμή έχουν αποθεραπευθεί 10.501 άνθρωποι, έως τώρα έχουν διενεργηθεί 179.243 διαγνωστικά τεστ.

“Επίκαιρα” νοσούν 3.796 άνθρωποι — αριθμός που σημαίνει ότι μέσα σε μία εβδομάδα παρουσίασε μείωση κατά 40% — και μόνον οι 817 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ, συνολικά 452 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστρία από τον κορονοϊό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 02:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει