Χιλιάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν κατά της βίας σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 17:25

Χιλιάδες Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα κατά της βίας σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους δράστες.

Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη κινητοποίηση, σε μια επίδειξη, όπως είπε, συμπαράστασης προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους αστυνομικούς από τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος τους, εξαιτίας των οποίων ορισμένοι φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους σε κάποιες περιοχές.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Πρέπει να μας προστατεύσετε. Τα πράγματα χειροτερεύουν», ακούγεται να λέει στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών ένας αστυνομικός.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ζητούν τη θεσμοθέτηση μιας ελάχιστης ποινής φυλάκισης για οποιονδήποτε επιτεθεί σε αστυνομικό. Σε ένα πανό, που κρατούσαν οι διαδηλωτές», αναγραφόταν το σύνθημα: «Πληρωνόμαστε για να υπηρετούμε, όχι για να πεθαίνουμε».

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα αφότου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, ενώ μια διοικητική υπάλληλος της αστυνομίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο εργαζόταν, και τα δύο περιστατικά σε διάστημα ενός μήνα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 17:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει