Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της αυτονομίας στις ρωσόφωνες επαρχίες   Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στις φιλορωσικές επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας, εξέφρασαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν στο Κίεβο.

“Όχι στη συνθηκολόγηση”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ανεξαρτησίας –τη γνωστή ως Μαϊντάν– κρατώντας πλακάτ με τα οποία προειδοποιούσαν τον πρόεδρο Ζελένσκι να μην προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη εθνικιστικών οργανώσεων όπως της Σβόμποντα, κατευθύνθηκαν κατόπιν προς το κτίριο της προεδρίας και το κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, έκανε λόγο μέσω του Twitter για “δεκάδες χιλιάδες” διαδηλωτές στο Κίεβο και σε άλλες 20 πόλεις όλης της χώρας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προετοιμάζεται για την πρώτη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να επανεκκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία για την ανατολική Ουκρανία, ένας πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 23:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει