Χιλιάδες επιχειρήσεις “κλείδωσαν” την επιστρεπτέα προκαταβολή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 08:01

Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που έσπευσαν να αποδεχθούν μέσω της πλατφόρμας MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ το δάνειο που είχε προεγκρίνει για αυτούς το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 10.000 μέσα σε 24 ώρες, ενώ σήμερα, θα λάβουν και την επιστρεπτέα προκαταβολή οι πρώτοι δικαιούχοι.

Να σημειωθεί πως μόνο χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου, επισκέφθηκαν την πλατφόρμα πάνω από 100.000 ενδιαφερόμενοι, ενώ συνολικά θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή να έχουν μπει και οι 90.000 επιχειρήσεις που είχαν εκδηλώσει εξ αρχής ενδιαφέρον (έως 21 Απριλίου) και κρίθηκαν επιλέξιμοι να λάβουν τα χαμηλότοκα δάνεια στήριξης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δικαιούχοι επιλέγουν και μικρότερο ποσόν δανείου από το αρχικώς εγκριθέν, με βάση τις ανάγκες τους και τους ειδικούς όρους χορήγησης.

Παράλληλα, για όσους δεν πρόλαβαν ή αποκλείστηκαν ετοιμάζεται νέος γύρος χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Για όσους πέρασαν όμως στην τελική φάση και τώρα επιλέγουν το ποσόν που θα λάβουν, μπορούν ακόμα και να αλλάξουν απόφαση τροποποιώντας την αίτησή τους, αυθημερόν μετά την υποβολή της. Αν περάσουν όμως τα μεσάνυχτα, τότε η αίτηση θεωρείται ως οριστική υποβολή και δεν αλλάζει, γιατί τότε «κλειδώνει» το σύστημα και στη συνέχεια αντλούνται τα στοιχεία για να γίνουν άμεσα οι πληρωμές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 08:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει