Χιλιάδες νέα κρούσματα καταγράφει η Ινδία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 08:05

Χιλιάδες νέα κρούσματα καταγράφει η Ινδία

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.492 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν τα 11.409.831.

Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν το επίπεδο των 20.000.

Παράλληλα οι θάνατοι ακόμα 131 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 158.856 νεκρούς. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 223.432 (+4.170 σε σύγκριση με την προηγουμένη).

Οι αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, καθώς εκφράζονται φόβοι περί επαπειλούμενου νέου κύματος στο κράτος που καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θεωρεί ότι οι συναθροίσεις και το ότι πολλοί δεν εφαρμόζουν τη σύσταση για τη χρήση μάσκας είναι οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν την αύξηση των κρουσμάτων, όχι τα μεταλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Οι αρχές στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, που πλήττεται περισσότερο, έδωσαν εντολή χθες οι κινηματογράφοι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδέχονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου, καθώς και να περιοριστεί η προσέλευση κόσμου σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης έχει επιβληθεί lockdown σε κάποιες περιοχές.

Στο ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ (δυτικά), αποφασίστηκε να μην επιτρέπεται η προσέλευση θεατών σε διεθνείς αγώνες κρίκετ, όπως αυτός ανάμεσα στην Ινδία και στην Αγγλία, μετά την έξαρση της πανδημίας.

Στα πρώτα ματς ήταν παρόντες δεκάδες χιλιάδες θεατές, ο ένας πλάι στον άλλο, καθιστοί και όρθιοι, με ελάχιστους να φορούν μάσκες.

Η επίμονη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζεται. Η Ινδία έχει εμβολιάσει ως εδώ κάπου 26 εκατ. ανθρώπους για τον νέο κορωνοϊό από τα μέσα του Ιανουαρίου και σκοπεύει να έχει εμβολιάσει 300 εκατ. από το 1,35 δισ. των κατοίκων της μέχρι τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 08:15

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει