Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν για το κλίμα στους δρόμους των Βρυξελλών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 22:07

Τρεις χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες για το κλίμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης «Youth for Climate», παρουσία της Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Είναι επαίσχυντο που βρισκόμαστε ακόμη εδώ», είπε η Τούνμπεργκ μετά το τέλος της διαδήλωσης. «Είναι επαίσχυντο που, εδώ και τόσο πολύ καιρό, αδιαφορούν για την επείγουσα κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση».

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Το μέλλον μας βρίσκεται στα χέρια σας» και «Δράση τώρα», όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

«Διαδηλώνω για το κλίμα εδώ και έναν χρόνο» δήλωσε ένας 15χρονος διαδηλωτής, σύμφωνα με το Belga. «Η Γκρέτα είναι ένα σημαντικό πρόσωπο σε αυτό το κίνημα και η παρουσία της προσδίδει σημασία στη διαδήλωσή μας».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σχεδίου «νόμου για το κλίμα», με το οποίο η Ε.Ε. δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050, έναν στόχο που επέκρινε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Το σπίτι μας καίγεται» και αυτός ο νόμος «λέει, κυρίως, ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για να αρχίσουμε να σβήνουμε τη φωτιά», δήλωσε σήμερα η ακτιβίστρια, συμπληρώνοντας «ο χρόνος είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουμε».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 22:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει