Χρειάστηκαν 19 χρόνια για να πάρει μπρος η μπουλντόζα


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 12:05

ΠΚ

Υπάρχουν κάποιες κλασσικές εκφράσεις όπως  «οι ελληνικές καλένδες» ή η ακόμη γνωστότερη, «εδώ είναι Ελλάδα» με την εναλλακτική εκδοχή «εδώ είναι Ψωροκώσταινα». Τελικά η φαντασιωσική προσομοίωση μετά από τόσο χρόνια (από την κυβέρνηση Σημίτη για την ακρίβεια) στο Ελληνικό όπου κοτζάμ πρωθυπουργός έσπευσε να παραστεί συμβολικά στην ενεργοποίηση εκσκαφέων στο Ελληνικό, καταδεικνύει πώς εδώ είναι Βαλκάνια, και Ελλάδα και Ψωροκώσταινα μαζί.

Πέρασαν δεκαετίες για να «κληρώσει» το Ελληνικό και  οκτώ κυβερνήσεις προκειμένου ο εκσκαφέας να στρέψει την δαγκάνα του κατά του υπολείμματος κτιρίου στο πάλαι ποτέ Δυτικό Αεροδρόμιο. Προσοχή. Ακόμη τίποτε δεν είναι επίσημο. Πρέπει να εκδικαστούν όλες οι προσφυγές του ανταγωνιστή της εταιρείας η οποία ανέλαβε να κτίσει και να εκμεταλλευτεί το Καζίνο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο λένε. Τότε θα καταβληθούν από τον ανάδοχο και κάποια λεφτά. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός φόρεσε το υποπράσινο γιλέκο και το λευκό οικοδομικό κράνος σε μία συμβολική παρουσία αφού ο ίδιος θεωρεί πως το Ελληνικό (όνομα και πράγμα) εκφράζει το νέο state of mind και το new spirit που θα κυριαρχήσει στον τόπο. Το πρώην αεροδρόμιο έπαψε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2001.

Δηλαδή πριν από 19 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να γυρίσει η μίζα της μηχανής του εκσκαφέα που συμμετέχει στην πρώτη φάση ξηλώματος του παρελθόντος από το Ελληνικό. Να ελπίσουμε πώς δεν θα χρειαστούν άλλα 80 για να ολοκληρωθεί το έργο αφού όπως λέει και ο λαός, τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μετά…. Συνηθίζεις.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 12:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει