Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερες αναπνευστικές συσκευές για τους ασθενείς με κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 22:14

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται “πολύ περισσότερες” αναπνευστικές συσκευές για να υποστηρίξει τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Νομίζουμε ότι επί του παρόντος έχουμε καλά αποθέματα αλλά πρέπει να αποκτήσουμε πολύ περισσότερα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Γι ‘αυτό το λόγο γίνεται μια τεράστια εθνική προσπάθεια να εξοπλιστούμε όχι μόνο με αναπνευστικές συσκευές αλλά και με όλα τα διαγνωστικά τεστ, τα αντιδραστήρια, όλα όσα χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια”.

Περίπου το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες στα νοσοκομεία της Αγγλίας καταλαμβάνουν ασθενείς με τον ιό Covid-19, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε η αναπληρώτρια Αρχίατρος της Αγγλίας Τζένι Χάρις.

“Στην Αγγλία, μόνο το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες καταλαμβάνουν επί του παρόντος ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό θα αλλάξει δραματικά καθώς θα εξελίσσεται αυτή η επιδημία”, είπε η Χάρις στη συνέντευξη Τύπου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 22:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει