Χρηματοδότηση του Δήμου Βολου από το υπουργείο Εσωτερικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με το ποσό των 4.741.844,00 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους.

Το ύψος του ποσού καθορίστηκε έπειτα από σχετικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στους ΟΤΑ που είχαν αποστείλει το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Ηλίας Ξηρακιάς τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε από καιρό γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουμε όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, οφειλές που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στους πρώην Δήμους και μεταφέρθηκαν μετά τη συνένωση στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Η Οικονομική Υπηρεσία έχει προετοιμασθεί και με σειρά προτεραιότητας την ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων θα προσπαθήσει τις επόμενες μέρες να πληρώσει αυτό το σημαντικό χρηματικό ποσό που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την αφορά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει