Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση υπέρ των ιδρυμάτων της πόλης μας τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Αγάπης υπέρ των Ιδρυμάτων της πόλης μας (Ίδρυμα Ειδικών Παίδων ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, Ορφανοτροφείο και Γηροκομείο Βόλου) διοργανώνουν την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων (ΠΕΜ&Σ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Τη γιορτή θα πλαισιώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Πρότυπη Παιδική Χορωδία ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ, η Χορωδία του Γηροκομείου και ο Χορευτικός Όμιλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς-Δράκειας.

Με υψηλή την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι ΠΕΜ&Σ ανέλαβαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της ιδιαίτερης Εορταστικής Εκδήλωσης Αγάπης ως το έναυσμα περισσότερο, ως την αφορμή και μια καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε και να μοιραστούμε μεταξύ μας το κίνητρο για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικό, συναισθηματικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, οικονομικό.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη δηλώνει σχετικά: «Το Ορφανοτροφείο και το Γηροκομείο Βόλου, όπως και το Ίδρυμα Ειδικών Παίδων Άσπρες Πεταλούδες αποτελούν ζεστές φωλιές ψυχών και σωμάτων που χρειάζονται τώρα παρά ποτέ τη στήριξη και την έμπρακτη έκφραση της αγάπης μας. Η προγραμματισμένη για τις 22 Δεκέμβρη γιορτή μας δεν αποτελεί απλά προορισμό σε αυτή μας την επιδίωξη, αλλά ένα ακόμη σταθμό στο ταξίδι που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας πλάι στα Ιδρύματα. Η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στη γιορτή μας με δεκάδες παιδιά των Μουσικών του Συνόλων ενισχύει τα μέγιστα στην υλοποίηση της βραδιάς. Οι ηλικιωμένοι της Χορωδίας του Γηροκομείου Βόλου αποδεικνύουν με τη συμμετοχή τους ότι ο φορέας αυτός Κοινωνικής Φροντίδας της Τρίτης Ηλικίας αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Η Πρότυπη Παιδική Χορωδία ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού της με μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο περιοχής Αλιβερίου, και το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς-Δράκειας θα κάνουν τη Γιορτή πιο φωτεινή.» Σημειώνεται ότι γλυκίσματα και δώρα θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες ως ελάχιστη ανταμοιβή των όμορφων στιγμών που θα χαρίσουν στους μικρούς ήρωες των Χριστουγέννων, τα παιδιά κι όσους νιώθουν παιδιά.

Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της γιορτής:

1. Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Υπεύθυνος: Ανδρέας Μιμαίος
Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος παρουσιάζουν τα μουσικά σύνολα:
ΠΑΙΔΙΚΗ & ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ (Φλάουτο-Κλαρινέτο-Σαξόφωνο)
ΣΥΝΟΛΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ (Φλάουτο-Κόρνο)
ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΜΟΝΙΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ «Κιθαρωδή»
ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ
ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Amore Di Canto

2. Χορωδία Ηλικιωμένων Γηροκομείου Βόλου

Υπεύθυνοι: Ματίνα Πατσή & Αντιγόνη Μανώλη
Οι ηλικιωμένοι θα ερμηνεύσουν με τρυφερότητα τρία χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

3. Πρότυπη Παιδική Χορωδία ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ της Ι.Μ.Δημητριάδος & Αλμυρού

Χοράρχης: Ευάγγελος Μπαντέλας
Εορταστικά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

4. Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς-Δράκειας

Υπεύθυνος: Αικατερίνη Σελημά
Χοροδιδασκαλία: Κωνσταντίνος Μούτος
Θα κλείσουμε όμορφα με παραδοσιακούς χορούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει