Χρ. Μπουκώρος: Έλλειψη κονδυλίων για τους ελέγχους της «μαύρης» εργασίας
Επισημαίνει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα, η έλλειψη κονδυλίων για αναλώσιμα και καύσιμα και η παντελή έλλειψη μέσων, καθιστούν τις κατά τόπους υπηρεσίες του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μη λειτουργικές, στους ελέγχους για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, τονίζει με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ε.Σ.Υ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) στις 25 Απριλίου του 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέσατε τροπολογία για τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) και στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης-εργασίας.
Την ίδια ώρα οι κατά τόπους υπηρεσίες του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα, έλλειψη κονδυλίων για αναλώσιμα και καύσιμα και παντελή έλλειψη μέσων, στοιχεία τα οποία καθιστούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες μη λειτουργικές .
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΕ), που εδρεύει στο Βόλο, δεν έχει λάβει κονδύλια για αναλώσιμα και καύσιμα από τον προηγούμενο Ιανουάριο, ενώ διαθέτει ένα μόλις όχημα για το σύνολο του προσωπικού και των ελέγχων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τον τελευταίο καιρό τα στελέχη της υπηρεσίας αναγκάστηκαν πολλές φορές να συμβάλλουν προσωπικά για τα έξοδα καυσίμων.
Τούτων δοθέντων ,είναι αυτονόητο ότι οι έλεγχοι για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας περιορίζονται δραστικά.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1) Πώς θα συμβάλλει στην πάταξη της μαύρης εργασίας, όταν οι κατά τόπους υπηρεσίες είναι υπό διάλυση.
2) Ποιά είναι τα συγκεντρωτικά στοιχεία των ελέγχων στην Επικράτεια τη τελευταία δεκαετία, ποιά τα στοιχεία για την περιοχή της Μαγνησίας και ποια η ποσοστιαία μεταβολή των ελέγχων για τα έτη 2015-2016 σε σχέση με την τριετία 2012-2015;
3) Ποιό θα είναι το οργανόγραμμα και το πλάνο λειτουργίας του ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας);» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.