Χρ. Μπουκώρος: Ανοχή της κυβέρνησης στους βανδαλισμούς των αστικών συγκοινωνιών

Τονίζει με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Ερώτηση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή και εφτά ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνουν τα φαινόμενα βανδαλισμών στις αστικές συγκοινωνίες, εξαιτίας της αδικαιολόγητης ανοχής που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία κρούει συνεχώς στην κυβέρνηση τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχιζόμενα κρούσματα εμπρησμών και βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σας επισημαίνουμε με κάθε τρόπο, πως η ανοχή που δείχνετε στα φαινόμενα αυτά, όχι μόνο δεν επιλύουν το όλο πρόβλημα, αλλά αντιθέτως τα κρούσματα κινδυνεύουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ανοχή, που εκφράζεται από τις «καθησυχαστικές» απαντήσεις του κ. Τόσκα περί της υιοθέτησης ενός «Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης», το οποίο στηρίζεται σε μια νέα αντίληψη στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών «που έχει ως στόχο την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση του πολίτη».

Δυστυχώς, όμως για την κυβέρνηση, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής γεγονότα:
Την πυρπόληση ενός τρόλεϊ τον Μάιο του ’16.
Την πυρπόληση ενός τρόλεϊ και ενός λεωφορείου τον Ιούνιο του ’16.
Την πυρπόληση τριών (3) τρόλεϊ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνουμε δε, πως όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα επί της οδού Πατησίων, έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα συνεχόμενα κρούσματα βανδαλισμών ακυρωτικών μηχανημάτων. Σας θυμίζουμε πως μόνο σε μια ημέρα, στις 18 Ιουνίου 2016, καταστράφηκαν από ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών 514 τέτοια μηχανήματα.

Ο μακρύς αυτός κατάλογος, ολοκληρώνεται – προσωρινά δυστυχώς – με την προχθεσινή κλοπή 21 μηχανημάτων, από λεωφορεία σταθμευμένα έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο στόχος τους είναι απλός. Να εμποδιστεί η λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), ενός συστήματος που άρχισε να υλοποιείται το 2014 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και εδώ, όμως, την ευθύνη τη φέρει ακέραια η κυβέρνηση, διότι όλες αυτές οι καταστροφές γίνονται με το πρόσχημα του «Δεν Πληρώνω», ενός κινήματος που τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεφε και στήριζε με κάθε δυνατό μέσο.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιο είναι το κόστος των συνεχιζόμενων αυτών κρουσμάτων εμπρησμών και βανδαλισμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς;
2. Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το γεγονός ότι τα φαινόμενα αυτά λαμβάνουν χώρα σε περιοχές που «καλύπτονται» από το Πανεπιστημιακό Άσυλο;
3. Ποιο είναι το ύψος των διαφυγόντων κερδών από την καθυστέρηση εφαρμογής του ΑΣΣΚ;
4. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρεί η κυβέρνηση πως το νέο της «Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης» αποδίδει καρπούς;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει