Χρ. Μπουκώρος: Μέτρα υποστήριξης υπέρ των Νεφροπαθών

Zητάει με αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα τεράστια προβλήματα, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης που έχουν ως αποτέλεσμα να απειλούνται οι πολιτικές προστασίας, των νεφροπαθών που αφορούν στις συντάξεις, στα επιδόματα, αλλά και στις φοροαπαλλαγές τους, ενώ εκλείπει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις τονίζει με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Στην αναφορά του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της συνημμένης επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, «Οι Άγιοι Ανάργυροι», και πιο συγκεκριμένα του ΔΣ αυτού.

Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, είναι μια βαρύτατη και μη αναστρέψιμη πάθηση. Η Ελληνική Πολιτεία έχει αναγνωρίσει, με νόμο, τη βαρύτητα της αναπηρίας των νεφροπαθών στο ποσοστό του 80%, εφ όρου ζωής. Ωστόσο, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης, απειλούνται οι πολιτικές προστασίας, που αφορούν στις συντάξεις, στα επιδόματα, αλλά και στις φοροαπαλλαγές τους, ενώ εκλείπει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νεφροπαθείς, οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα από μηχανήματα αλλά και φάρμακα, απαραίτητα για την περιοδική ρύθμιση στοιχειωδών βιολογικών τους αναγκών και λειτουργιών, έχουν οξυνθεί σε υπέρτατο βαθμό, λόγω των περικοπών που υφίστανται.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται, ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να δοθεί λύση προκειμένου να ανακουφιστεί η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Η οικονομική και κοινωνική προστασία αλλά και ενίσχυση των νεφροπαθών τελικού σταδίου, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική εξαθλίωση – φτωχοποίηση, καθώς και περιθωριοποίηση των ατόμων αυτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει