Χρ. Μπουκώρος: Περιορίστηκε σε ανέξοδες υποσχέσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου για την επίσκεψη του Αποστόλου στη Ζαγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με την παρουσία του στη Ζαγορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, δεν μπόρεσε να εξαλείψει τη βαθιά ανησυχία και τη δικαιολογημένη αβεβαιότητα των αγροτών της περιοχής.

Ο κύριος υπουργός αναφέρθηκε σε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης και το πρόγραμμα Leader, γνωστά και εφαρμοσμένα από παλιά, χωρίς να αναφέρει λέξη όμως για τα ανεξόφλητα προγράμματα των νέων αγροτών και των σχεδίων βελτίωσης που διαλύουν τους σχεδιασμούς χιλιάδων αγροτών.

Τίποτα το καινούργιο. Καμία πρόταση για τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ούτε κουβέντα για το κόστος παραγωγής που εκτίναξαν με την άνοδο του ΦΠΑ και την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου. Σχεδόν δύο χρόνια στην εξουσία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μόνο που έχει να επικαλεστεί είναι οι δήθεν αγώνες και οι προσπάθειές της. Ο αγροτικός κόσμος όμως αγωνιά και στενάζει κάτω από τη φορολογική λαίλαπα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την εκτίναξη των ασφαλιστικών του εισφορών που εξανεμίζουν το ελάχιστο εισόδημά του.

Ο κ. Αποστόλου υπέπεσε στο πολιτικό ολίσθημα στη Ζαγορά, απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία να της ζητήσει να μην ανεβάζει τους τόνους για τη υπερφορολόγηση. Ο κ. Υπουργός έλαβε βεβαίως τις απαντήσεις αμέσως μετά από όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιριστών που κατέθεσαν από το βήμα της εκδήλωσης το βαθύ προβληματισμό τους για την άδικη φορολόγηση.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει να πει τίποτα θετικό στον αγροτικό κόσμο. Η κυβέρνηση και ο υπουργός παραμένοντας δογματικά προσκολλημένοι στην αύξηση φόρων και εισφορών και δίνοντας συνεχώς νέες ανέξοδες υποσχέσεις, μεταβάλλουν την όποια πιθανότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης σε μία ακόμη οδυνηρή αυταπάτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει