Χρ. Μπουκώρος: Υπό διάλυση τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία

Καταγγέλλει ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας την άθλια κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας και Ιωαννίνων, λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.

Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Για ακόμα μια φορά γινόμαστε κοινωνοί καταγγελιών, που αφορούν στην εξαθλίωση και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των γιατρών, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Αργαλαστής Μαγνησίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, καθώς δεν υπάρχει πετρέλαιο για τη θέρμανση με αποτέλεσμα, οι συνθήκες εργασίας και εξέτασης των ασθενών να μη συμβαδίζουν με τα πρότυπα Κέντρων Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά Ιωαννίνων.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:
1) Θεωρείτε ότι προάγετε την Α’βάθμια Υγεία όταν ζητάτε από ιατρούς και ασθενείς να παραμείνουν στους χώρους των Κέντρων Υγείας με πολικές θερμοκρασίες και χωρίς θέρμανση;
2) Θεωρείτε ότι υποστηρίζετε την εικόνα της Δημόσιας Υγείας με τη διάλυση των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα;», καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει