Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς διδακτικές αίθουσες Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τις ελλιπείς διδακτικές αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία», υπάρχει έντονο πρόβλημα με τις κτιριακές υποδομές αρκετών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας η έλλειψη χώρου στέγασης των μαθητών οδήγησε στη μετατροπή του γραφείου καθηγητών σε αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες των μαθητών. Αυτή τη στιγμή στο γραφείο των καθηγητών έχουν στριμωχτεί 14 μαθητές της Β΄ τάξης, οι οποίοι πασχίζουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Το γεγονός ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών είχε ως επακόλουθο τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος, σε ένα σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, το 5ο και το 11ο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Οι υφιστάμενες υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες των μαθητών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στα δύο δημοτικά λειτουργούν 16 τμήματα, ενώ το διδακτήριο έχει προδιαγραφές για 14. Το σχολείο με τους 163 μαθητές αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στέγασης, ενώ δύο τμήματα στεγάζονται σε αίθουσες που χωρίστηκαν πριν χρόνια, οι οποίες είναι μικρές και ακατάλληλες για τη διδακτική διαδικασία.

Τέλος, αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με την αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος πληροφορικής, διότι η αίθουσα πληροφορικής λειτουργεί στο υπόγειο του διδακτηρίου, σε μη αεριζόμενους χώρους που αντενδείκνυνται για παιδιά.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα στέγασης που έχουν ανακύψει στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει