Χωρίς κοινό θα γιορτάσει το Παρίσι την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 21:51

Το Παρίσι θα έχει το δικό του σόου πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, για τη μέρα της πτώσης της Βαστίλης, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο του Άιφελ, χωρίς, ωστόσο, την παρουσία κοινού, λόγω του νέου κορωνοϊού, γνωστοποίησε σήμερα η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το υγειονομικό πλαίσιο και τους ισχύοντες κανονισμούς, κυρίως την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 5000 ανθρώπων, οι εορτασμοί στο Παρίσι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρουσία ενός μεγάλου πλήθους, όπως γίνεται κάθε χρόνο», επισήμανε η δημοτική αρχή.

Απευθύνοντας έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Παριζιάνων, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο αρχηγός της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλμάν αποφάσισαν ότι «το κοινό δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ» ούτε να παραστεί στη συναυλία που θα οργανωθεί στο Σαμπ ντε Μαρ από το Radio France, «η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών φέτος».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιβληθούν σταδιακά περιορισμοί στην πρόσβαση στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ. Επίσης, θα κλείσουν σταθμοί του μετρό.

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι η παραδοσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα αντικατασταθεί από μια τελετή- φόρο τιμής στους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 21:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει