Χώρες όπου τρώνε κρέας αλόγου και γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Ποιο horsegate και πράσιν’ άλογα! Ας θυμηθούμε ποιοι- σε όλο τον πλανήτη- τρώνε κρέας αλόγου και ζητάνε και δεύτερη μερίδα.

1. Γαλλία : Το κρέας αλόγου είναι δημοφιλές σε ορισμένους τύπους γαλλικής κουζίνας, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Το κρέας περιγράφηκε πρόσφατα από Γάλλο σεφ ως νόστιμο και πλούσιο σε γεύση όπως το βοδινό κρέας.

2. Κίνα : Η χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αλόγου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Fox News. Το κρέας είναι συνήθως στεγνό και το χρησιμοποιούν στην παρασκευή λουκάνικων ενώ τρώγεται και μερίδες σερβιρισμένο με noodles ρυζιού.

3. Καζακστάν : Το κρέας αλόγου είναι επίσης δημοφιλής τροφή στο Καζακστάν, σύμφωνα με το Fox News. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ότι η χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αλόγου, μετά την Κίνα.

4. Ινδονησία : Οι Ινδονήσιοι φτιάχνουν σουβλάκια από κρέας αλόγου.

5. Γερμανία : Η Γερμανική σπεσιαλιτέ Sauerbraten γίνεται παραδοσιακά με κρέας αλόγου

6. Βέλγιο: Το κρέας αλόγου περιλαμβάνεται στη βασική διατροφή του Βέλγου καταναλωτή, σύμφωνα με τους New York Times.

7. Ιαπωνία: Οι Ιάπωνες τρελαίνονται να τρώνε το άλογο σούσι. Κομμένο λεπτές φέτες και ωμό.

8. Ελβετία: Παρά τη συμμετοχή της Ελβετίας στο σκάνδαλο για το κρέας αλόγου, το συγκεκριμένο κρέας εξακολουθεί να θεωρείται OK και καταναλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με τους New York Times.

9. Σκωτία : Πρόσφατα ένα εστιατόριο στη Σκωτία πρόσθεσε στο μενού που σέρβιρε στους πελάτες burger από κρέας αλόγου και οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για Σκωυσέζο εστιάτορα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει