Ψήφισμα συμπαράστασης από τους “Δρόμους Συνεργασίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η VODAFONE ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΔΕΡΗ

Ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της Vodafone προχώρησε σε νέες απολύσεις εργαζομένων για συνδικαλιστικούς λόγους. Στις 25/5 απέλυσε τη Βίκη Κωστοπούλου, εργαζόμενη με το δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και στις 2/6 απέλυσε τον Χάρη Σιδέρη, και πάλι ενοικιαζόμενο εργαζόμενο, μέλος της μέλος Επιτροπής του Επιχειρησιακού Σωματείου. Ο Χάρης Σιδέρης εργαζόταν επί 4,5 χρόνια συνεπέστατα στην εταιρεία, με εξαιρετική απόδοση ακόμα και για τα δεδομένα της διοίκησης, με το μισθό πείνας των 330 ευρώ για 5ωρη εργασία. Η Βίκη Κωστοπούλου εργαζόταν 2,5 χρόνια στην εταιρία χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ οποιοδήποτε παράπονο γι’ αυτήν. Ο πραγματικός λόγος για την απόλυση των δυο εργαζομένων είναι η συνδικαλιστική τους δράση.

Μετά τις επανειλημμένες προσχηματικές αρνήσεις της Διοίκησης να υπογράψει την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις εκατοντάδες απολύσεις που τις βαφτίζει «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, την αντικατάσταση των παλαιότερων εργαζομένων της με το φτηνό προσωπικό από τις εταιρείες υπενοικίασης, με μισθούς π.χ. 290 ευρώ μικτά για 4ωρο, την μεταφορά με το έτσι θέλω ολόκληρων τμημάτων σε εργολάβους, το επόμενο βήμα είναι η απόλυση αυτών που μάχονται και διεκδικούν.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Vodafone (ΠΑΣΕ Vodafone)

Οι απολύσεις των εργαζομένων (ενοικιαζόμενων και μη) δεν πρέπει να περάσουν.

Στεκόμαστε στο πλάι τους απαιτώντας να ανακληθούν άμεσα και οι εργαζόμενοι να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους. Ενημερώνουμε την κοινωνία ότι πίσω από το φιλικό προσωπείο της μεγάλης επιχείρησης με την πολυδιαφημισμένη «εταιρική ευθύνη», κρύβεται μια αδίστακτη εργοδοσία που για να ρίξει το εργατικό κόστος και να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα συνεργάζεται με δουλεμπορικά κάτεργα τύπου CQS/Paladino, Adecco/Atlas, Manpower κ.α., – εταιρίες που «νοικιάζουν» ανθρώπους, με μόνο σκοπό να βγάλουν κέρδη.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό τους σωματείο για:

Το σταμάτημα των απολύσεων

Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη

Την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, την πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται

Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει