Ψήφισμα υπέρ των αγροτών εξέδωσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με ομόφωνη απόφαση στη 1η συνεδρίαση του 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τη στήριξη του αγώνα των Αγροτών, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ως Δήμος Νοτίου Πηλίου, εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των Αγροτών μας και υποστηρίζουμε το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων των Θεσσαλών Αγροτών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιτροπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

-Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ – κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Την άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% -να αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ που έχουν κλαπεί για να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν τα χωράφια τους και να ληφθούν μέτρα φύλαξης από τη ΔΕΗ.

-Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους -δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.

-Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση – πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα – απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.00,00 ευρώ.

-Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες για τους οποίους υπάρχουν έτοιμα πορίσματα –ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύψει όλους του κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

-Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία – Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» Δήμους για την ύδρευση – καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειας των γεωτρήσεων κ.α.

-Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα γεωκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή –να πληρωθούν από τους εμποροβιομηχάνους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι – αντιμέτωποι του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.

-Να μην μειωθούν κατά 30€ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας. Η αγροτική σύνταξη θα δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

-Να ολοκληρωθεί η εκτροπή του Αχελώου και να προχωρήσουν τα άλλα έργα αγροτικής υποδομής – Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για ύδρευσης και άρδευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νοτίου Πηλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει