Ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο έλαβε η νέα κυβέρνηση


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 21:22

Η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, λόγω του σχεδίου διάσωσης που έχει προτείνει να εφαρμόσει, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Αφού μελέτησαν τον «οδικό χάρτη» της νέας κυβέρνησης, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση διαρκείας οκτώ ωρών, οι 63 από τους 84 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου, της έδωσαν θετική ψήφο. Είκοσι την καταψήφισαν και ένας απείχε από την ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Στην ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να διαφυλάξει το συνάλλαγμα που χρειάζεται για τις κρίσιμες εισαγωγές ενώ εξετάζει και όλα τα ενδεχόμενα για τα ευρωομόλογα που ωριμάζουν φέτος.

Το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη Βηρυτό κοντά στο κοινοβούλιο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τους βουλευτές να φτάσουν στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Χάσαν Ντίαμπ η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 21:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει