Ψευδεπίγραφο και επκοινωνιακής κατανάλωσης του νομοσχέδιο του υπουργείου ΕργασίαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 16:34

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας είναι ψευδεπίγραφο, επικοινωνιακής κατανάλωσης, αναντίστοιχο της τραγωδίας που ζει η χώρα, εξαιτίας τραγικών λαθών, παραλείψεων και ιδεολογικών εμμονών», είπε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Αναφερόμενη στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για 2,8 έως 14 ευρώ το μήνα που δεν θα πληρώνει το 72% των εργαζομένων οι οποίοι παίρνουν από 200 έως 1.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

   «Ο εμπαιγμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, γιατί το 50% των εργαζομένων σήμερα είναι με 534 ευρώ ή δουλεύουν εκ περιτροπής και με “κουτσουρεμένο” δώρο.

Εμείς προτείνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 που, το έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα 750, αναδρομικά 7,5% για το 2020 και το 2021, όπως είχαμε υποσχεθεί», είπε η Θεανώ Φωτίου και προειδοποίησε ότι η διάταξη «αφαιρεί αποκλειστικά από τα έσοδα του ΟΑΕΔ τεράστια ποσά».

Σχέση με τις επιπτώσεις της νομοθετικής διάταξης στις επιχειρήσεις, η βουλευτής είπε ότι στην ουσία, πρόκειται για αύξηση από 4 έως 21 ευρώ ανά εργαζόμενο, όταν το 97% των επιχειρήσεων απασχολούν έως 9 εργαζόμενους το πολύ.

«Με αυτά τα ποσά οι επιχειρήσεις ούτε σώζονται, ούτε νέες προσλήψεις μπορούν να κάνουν για να χτυπηθεί η ανεργία, όπως φαντάζεται ο κ. Βρούτσης», δήλωσε η κ. Φωτίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 16:34Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει