«Όλα τα ‘χε η Μαριορή ο φερετζές τής έλειπε» εν μέσω πανδημίαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 13:48

H αποκάλυψη ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως αυτό της Pfizer, διαθέτουν μια μεμβράνη που προέρχεται από χοίρους, έχει προκαλέσει χιονοστιβάδα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος εν μέσω πανδημίας καλείται να αποφασίζει αν τα σκευάσματα αυτά είναι «halal».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Νew Υοrk Post που αναμεταδίδεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, υπάρχει πρόβλημα στον μουσουλμανικό κόσμο λόγω της παρουσίας αυτής της προστατευτικής μεμβράνης.

Επιπροσθέτως, στο κίνημα της άρνησης των εμβολίων αυτών λόγω της ζωικής προέλευσης της ένοχης αυτής μεμβράνης, προστέθηκαν και οι φανατικοί ορθόδοξοι Εβραίοι, των οποίων η σχέση με το χοιρινό είναι εξαιρετικά απαγορευτική.

Στο χορό των αντιδράσεων, έχουν εμπλακεί πέρα από τους Ιμάμηδες, τους Μουλάδες και άλλους εκπροσώπους του Ισλάμ, και γιατροί και επιστήμονες, μουσουλμανικής καταγωγής, από διάφορα σημεία του κόσμου.

Λέγεται ότι σε ανακοινώσεις έχουν προβεί οι φαρμακευτικές εταιρίες. Εδώ ισχύει η γνωστή ρήση «όλα τα ‘χε η Μαριορή ο φερετζές τής έλειπε».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 13:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει