«Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε απ’ το lockdown»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 12:32

Νέα έκκληση για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων ενάντια στην πανδημία, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή σημερινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ο κ. Κικίλιας επισκόπησε αρχικά τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να λειτουργήσει το νέο «νοσοκομείο κόσμημα» όπως χαρακτήρισε αυτό της Χαλκίδας, το οποίο περιλαμβάνει νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς και αυξημένης φροντίδας.

«Ανοίξαμε νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ, προσλάβαμε μόνιμους ιατρούς για τη ΜΕΘ και νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρίζουμε πλέον ως μία Υγειονομική Περιφέρεια όλη τη χώρα, με αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη και με αυτοθυσία. Σήμερα στη ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου νοσηλεύονται δύο περιστατικά από την Καρδίτσα», ανέφερε σχετικά. Στη συνέχεια δε, προέτρεψε για την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, προκειμένου να προστατευτούν οι ζωές των ευπαθών ομάδων, αλλά και για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το lockdown.

«Κάνω έκκληση σε όλους με βάση τη σοβαρότητα της πανδημίας, που είναι μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας. Να προσέχουμε τους υγειονομικούς κανόνες, να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες, να μπορέσουν οι νεότεροι να μείνουν αυτή την εποχή μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Εν δυνάμει όλοι να σκέφτονται ότι είναι φορείς του ιού, να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν και την οικογένειά τους. Βλέπετε την τεράστια πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ. και πώς έχει εξαπλωθεί ο ιός στην κοινότητα στη Β. Ελλάδα και επεκτείνεται παντού. Και είναι συγκλονιστικά αυτά που βλέπουμε καθημερινά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι πεπεισμένος ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί και συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες» ανέφερε ο υπουργός.  

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του, πως σύντομα θα περάσουμε «σε μια μερική κανονικότητα» με την κυκλοφορία του εμβολίου. «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος, αγχωμένος, υπάρχει αβεβαιότητα και στεναχώρια. Όσο πιο σωστά τηρήσουμε τα μέτρα, πιστεύω ότι τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το lockdown και θα μπορέσουμε να κάνουμε, τηρουμένων των αναλογιών, πιο φυσιολογικά τις γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται» κατέληξε ο υπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 12:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει