«Όταν δεν μπορείς, απλά αντιγράφεις…»Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020, 15:51

Ανακοίνωση με την οποία βάλει κατά της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και κατηγορεί τους επικεφαλής της ομοσπονδίας για αντιγραφή του προγράμματος εξέδωσε η Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

“Έπρεπε να περάσουν 23 ολόκληρα χρόνια, έπρεπε να εμφανιστεί η κίνηση γα την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού με το σύγχρονο πρόγραμμά της για πραγματική στήριξη αθλητών-προπονητών-σωματείων και έπρεπε να φτάσουν στο σημείο να γίνει υπηρεσιακή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, για να αποδεχθούν επιτέλους το αυτονόητο, ότι από τις βασικές υποχρεώσεις τους ως διοίκηση είναι να στέλνουν τους αθλητές σε αγώνες!

Για ΔΥΟ και πλέον ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ η ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και όριζε δικά της δυσκολότερα όρια, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ από το να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Ως δια μαγείας όμως πριν από δύο ημέρες η απερχόμενη ηγετική ομάδα του ΣΕΓΑΣ αναγκάστηκε να κάνει αυτό που δεν ήθελε και δεν έκανε επί 23 χρόνια.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ το πρόγραμμα της Αναγέννησης, αυτό που έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες μέσα από έναν δωδεκάλογο δέσμευση, η υπηρεσιακή διοίκηση της ομοσπονδίας ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ επιτέλους τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γιατί δεν είχε άλλη επιλογή. Βλέποντας πως τα σωματεία, οι προπονητές και οι αθλητές, έχουν συσπειρωθεί, έχουν φωνή και διεκδικούν, οι απερχόμενοι έκαναν κάτι που έπρεπε να κάνουν εδώ και δεκαετίες. Δεν πειράζει όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο σοφός λαός.

Στην ανακοίνωση τους βέβαια λησμόνησαν να αναφέρουν πως πρόκειται για αντιγραφή της εξαγγελίας της Αναγέννησης, όμως ο κόσμος γνωρίζει καλά το σημείο «8» του δωδεκάλογου μας, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από προτάσεις αθλητών, προπονητών και σωματείων. Σε αυτό το σημείο, όπως θυμίζουμε παρακάτω, αναφέρεται ξεκάθαρα ως δέσμευσή μας, πως δεν θα ξαναμπούν ΠΟΤΕ όρια δυσκολότερα από αυτά των διεθνών ομοσπονδιών.

«Στήριξη όμως των αθλητών είναι και οι αγώνες, γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουν όλη την προσπάθεια. Γι αυτό και δεν θα χάνεται καμία απολύτως αγωνιστική ευκαιρία. Δεν θα ξαναμπούν ποτέ όρια δυσκολότερα από αυτά των διεθνών ομοσπονδιών, ενώ και η συμμετοχή της εθνικής ομάδας Α-Γ, Ε-Ν και Π-Κ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα γίνει με πλήρη σύνθεση σε όλα τα αγωνίσματα και χωρίς παρασκηνιακές συναλλαγές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι σοβαρό κίνητρο για να συνεχίζουν την προσπάθεια οι αθλητές. Δεν θα τους το στερήσουμε.»

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού”.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020, 15:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει