Όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις στη Nissan


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 00:06


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     


Την ώρα που όλοι μιλούν για πράσινη ανάπτυξη και ηλεκτροκίνηση η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan κάνει ένα ακόμα βήμα εμπρός επενδύοντας στην πράσινη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της.

Μία από τις οροφές του κτηρίου της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Αθηνών γεμάτη... φωτοβολταϊκά

Κάλυψη του 50% των αναγκών

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα συνολικής ονομαστικής  ισχύος 700kW, εκτιμάται ότι θα Σε επίπεδο Ομίλου η παραγωγή αγγίζει τις 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση…καλύψουν το 50% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων  της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο  τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών και επισκεπτών της.

Πράσινη ανάπτυξη στην πράξη...

Ενισχύει και την ανακύκλωση

Μέσα από αυτή την επένδυση, που η ολοκλήρωσή της συνέπεσε με τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στοχεύει στην ενίσχυση των  πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις.

Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 00:06Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει