«Όχι» στην ΕΕ του κεφαλαίου

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλεσμά της στους εργάτες, εργάτριες, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες, για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 υπό τον τίτλο “Δυνατό “Ναι” στο ΚΚΕ – “Όχι” στην ΕΕ του κεφαλαίου – “Ναι” στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του Σοσιαλισμού” τονίζει ότι “το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι: Θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε έως εδώ, που αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για τον λαό, ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα όσο και σ’ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και στην πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του;”

“Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται από την άρχουσα τάξη η ζωή και τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και για να πάρει επιτέλους ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας.

Μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής.

Οι λαοί όλων των κρατών – μελών της ΕΕ μπορούν και πρέπει να βαδίσουν το δρόμο της ανατροπής σε κάθε χώρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη του σοσιαλισμού” τονίζει το ΚΚΕ.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ “ήταν από την ίδρυση της μια αντιλαϊκή, διακρατική, ιμπεριαλιστική συμμαχία” η οποία, όπως έχει αποδειχθεί “δεν γίνεται φιλολαϊκή και δεν εκδημοκρατίζεται” ενώ “οι αλλαγές στην πολιτική της γίνονταν πάντα, όπως γίνονται και σήμερα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαών”.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της ΕΕ “έχουν κοινό παρανομαστή τις συνεχείς θυσίες των λαών”.

Τονίζει ότι “το μέλλον που μας επιφυλάσσουν η ΕΕ, η καπιταλιστική οικονομία, είτε σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης είναι μέλλον χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς δημόσιες, δωρεάν παρεχόμενες σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες δηλαδή χωρίς ικανοποίηση των αναγκών μας”.

Αναφέρει ότι η ΕΕ ως ιμπεριαλιστική ένωση στηρίζει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας παράλληλα την επιθετικότητα και τη στρατιωτικοποίησή της μέσω μέτρων για τη δική της αυτοτελή δράση και προσθέτει “η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών οξύνει το προσφυγικό πρόβλημα”.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι “η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το οπορτουνιστικό Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, στο όνομα ενός «προοδευτικού μετώπου» για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του «νεοφιλελευθερισμού», έχει πραγματικό στόχο τον εγκλωβισμό του ελληνικού και των άλλων λαών στην ΕΕ του κεφαλαίου, σε φάσεις που τα γεγονότα προκαλούν αμφισβήτηση της πολιτικής της”.

Αναφέρει ότι οι δυνάμεις που συγκροτούν το “προοδευτικό μέτωπο” “δεν είναι αντίπαλοι του εθνικισμού και του φασισμού όπως διατείνονται” καθώς “δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται και σε κυβερνητικά σχήματα με ακραίες εθνικιστικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, και άλλα κόμματα σε κράτη της ΕΕ”, “στηρίζουν τον αντικομμουνισμό της ΕΕ που αθωώνει τον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικισμό” και “στηρίζουν την πολιτική ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων με τη συμμετοχή της ΕΕ”.

“Στη χώρα μας, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του καπιταλισμού και αξιοποιείται ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό κίνημα. Τροφοδοτήθηκε από στρατιωτικές και αστυνομικές κρατικές δυνάμεις σε συνθήκες που η αντιλαϊκή πολιτική νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών και αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» κυβερνήσεων προκάλεσε λαϊκή αγανάκτηση” τονίζει το ΚΚΕ.

Στο Κάλεσμα της ΚΕ υπογραμμίζεται ότι “πραγματικά προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που στραγγαλίζονται στη μέγγενη της καπιταλιστικής οικονομίας, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών”.

Προσθέτει ότι “η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, στον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, στο αντεργατικό, αντιλαϊκό της περιεχόμενο μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν παλεύει με στόχο η Ελλάδα να ενταχθεί σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία ή για μια αλλαγή νομίσματος με διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης”.

Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα “να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις της ΕΕ και να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική – λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας”.

Η ΚΕ καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και σε όλες τις εκλογικές μάχες, “γιατί πρωταγωνιστεί για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική κάθε αστικής κυβέρνησης, γιατί στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ’ όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί είναι ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ”.

Υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ “αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής και ότι μόνο το ΚΚΕ εναντιώνεται τόσο στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών όσο και στις εθνικιστικές φωνές που θεωρούν ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»”.

Τονίζει ακόμα ότι “μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, διότι αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα. Αντιπαλεύει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λαμβάνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης”.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του μέσα στην Ευρωβουλή, μέσα στους χώρους δουλειάς, σε άμεση επικοινωνία με μεγάλο αριθμό μαζικών οργανώσεων, αποκάλυψε και καταψήφισε όλα τα μέτρα που στρέφονταν κατά των εργαζομένων, ενώ το ΚΚΕ “προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για το ρόλο της ΕΟΚ, της ΕΕ, της Ευρωζώνης και για τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που προωθούσαν τα ευρωενωσιακά και κυβερνητικά επιτελεία”.

“Η ψήφος στο ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Σημαίνει “ΝΑΙ” στην πρόοδο.

“ΟΧΙ” στην ΕΕ των μονοπωλίων – “ΝΑΙ” στον αγώνα για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δυνατό “ΝΑΙ” στο ΚΚΕ” καταλήγει το κάλεσμα της ΚΕ.

 AΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει