Όχι στην εργαλειοποίηση της επιστήμηςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 23:49

Καμία μελέτη δεν δόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό, και σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας επί του προϋπολογισμού ΟΕ 2022, σημείωσε ότι αυτά που λέει η μελέτη (Τσιόδρα-Λύτρα) είναι πράγματα που πολλές φορές έχουν αναδειχθεί στο δημόσιο διάλογο, Είναι πράγματα, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι υπάρχει μια ανισορροπία της ποιότητας του συστήματος υγείας στην περιφέρεια και στην Αττική. Το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε συνεντεύξεις του και σε συνέδρια, καταθέτοντας προτάσεις, όταν κι εκεί, μέρος του πολιτικού κόσμου ήταν απέναντι στη λογική ανασυγκρότησης του ΕΣΥ είπε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: Το γεγονός ότι διασωληνώνεται κόσμος εκτός των ΜΕΘ, είναι από ανάγκη, εκείνη την ώρα, να διασωληνωθεί, μέχρι να βρεθούν μονάδες, για να πάει στις ΜΕΘ. Είναι προφανές ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και μεγάλος αγώνας στο ΕΣΥ, είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ότι όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα, που βρίσκονται σε μια “κατεύθυνση εργαλειοποίσηης της επιστήμης”. Εμείς από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να αφήσουμε έξω την επιστήμη και τους επιστήμονες από την πολιτική αντιπαράθεση, υπογράμμισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό συμπληρώνοντας ότι δεν πήγαμε ποτέ να υπονομεύσουμε το ρόλο τους.

“Είμαστε σε ώρα μάχης, μαζί με την επιστήμη και την κοινωνία, να πετύχουμε ότι περισσότερο μπορούμε, να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να προχωρήσουμε, βάζοντας φραγμό στην πανδημία και στη μετάλλαξή της “όμικρον”, να κρατήσουμε κοινωνία και τη χώρα ανοιχτή, και να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τη μελέτη Τσιόδρα από τον Μάιο που εκπονήθηκε, είπε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον ανεπτυγμένο κόσμο, που θα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη, σήμερα θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Για την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, η κα Γιαννακοπούλου είχε πει ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί ένα κοινό μέτωπο του πολιτικού κόσμου, απαιτείται αυτό να στηρίζεται στοιχειωδώς σε μια βάση ειλικρίνειας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 23:49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει