Όχι στην πρόωρη χαλάρωση των μέτρων λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 17:13

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακευτικής Τόρστεν Λερ τάσσεται κατά της πρόωρης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Εάν οι μεταλλάξεις του ιού Covid-19 πολλαπλασιαστούν η αναπαραγωγική τους τιμή θα αυξηθεί. Προς το παρόν, οι μεταλλάξεις δεν παίζουν ακόμη σημαντικό ρόλο, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα, όπως γνωρίζουμε από το εξωτερικό», δήλωσε ο Λερ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν συνέστησε «να αντέξουν οι πολίτες τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τουλάχιστον τα μέσα ή τα τέλη Μαρτίου, διότι τότε θα επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο η επιδιωκόμενη συχνότητα εμφάνισης 50 κρουσμάτων ανά επτά ημέρες».

Ο Λερ προειδοποίησε επίσης «να μην ανοίξουν τα σχολεία πολύ νωρίς λόγω του κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Εάν όμως ανοίξουν, θα πρέπει να γίνονται περισσότερα γρήγορα διαγνωστικά τεστ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ειδικό -μεταξύ άλλων- σε θέματα λοιμώξεων «η συχνότητα των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες θα πρέπει καταρχάς να μειωθεί σε 20 και, ακόμη καλύτερα, σε λιγότερα από 10 κρούσματα, έστω και αν υπάρχει αυτή τη στιγμή κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων του lockdown».

Η εθνική μέση συχνότητα επί του παρόντος είναι στη Γερμανία σχεδόν 81 κρούσματα ανά επτά ημέρες.

Πηγή: Deutschlandfunk


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 17:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει