Ύποπτος για δωροδοκία από τον ΦρουζήΓια το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis θεωρείται ύποπτος από την αρμόδια Εισαγγελία ο Aνδρέας Λοβέρδος. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός, κρίνεται ύποπτος για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας κατά του Δημοσίου με όφελος που έτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή ζημία που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 έχοντας την ιδιότητα του υπουργού υγείας συμφώνησε και έλαβε από τον Κωσταντίνο Φρουζή ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novartis συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 € προκειμένου με τις υπό στοιχεία ενέργειες να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας κατά παράβαση των καθηκόντων του».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Εισαγγελία ζητάει από τη Βουλή ο κ. Λοβέρδος να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Στο μεταξύ στις 18:00 το απόγευμα ο κ. Λοβέρδος πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους δικαστικούς συντάκτες. 

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, σε έγγραφα και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη διαφήμιση της NOVARTIS. Επίσης, περιλαμβάνονται σημειώσεις αρχείου που κατασχέθηκε από την εταιρεία NOVARTIS για το πώς επιτεύχθηκαν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις τιμών στα φάρμακα της εταιρείας. Περιλαμβάνονται ακόμη, αρχεία που περιέχουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και φέρουν το όνομα «KOSTAS FROUZIS».

«Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω αποδεικτικών στοιχείων, κρίνουμε αναγκαίο να κληθεί σε παροχή, χωρίς όρκο, εξηγήσεων, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 ΚΠΔ, ο Ανδρέας Λοβέρδος», αναφέρει στο έγγραφό της η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Το διαβιβαστικό 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 16:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει