Έληξε η ομηρία στο ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου στο οποίο επιτέθηκαν ισλαμιστές Σεμπάμπ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, 08:47

Σομαλία: Έληξε η ομηρία στο ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου στο οποίο επιτέθηκαν ισλαμιστές Σεμπάμπ

Έληξε η ομηρία στο ξενοδοχείο στο οποίο επιτέθηκαν χθες βράδυ εξτρεμιστές ισλαμιστές της Σεμπάμπ στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, όπως μετέδωσαν σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA και ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SNTV, χωρίς να δώσουν απολογισμό θυμάτων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν τους παραστρατιωτικούς (Σεμπάμπ) που διέπραξαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Pearl Beach», στο νότιο Μογκαντίσου, στην παραλία Λιντό, και τους «σκότωσαν», σύμφωνα με το SNTV.

«Πολλοί άμαχοι» διασώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η πληροφορία επιβεβεβαιώθηκε από το πρακτορείο SONNA.

Οι Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι στοχοθέτησαν ένα σημείο στο οποίο συχνάζουν αξιωματούχοι.

Χθες βράδυ, αυτήκοοι μάρτυρες με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν πυροβολισμούς κοντά στο κτίριο. Πολλά ασθενοφόρα βρίσκονταν κοντά στο σημείο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Τον Αύγουστο του 2020 οι Σεμπάμπ επιτέθηκαν στο Elite, άλλο ξενοδοχείο στην παραλία Λιντό, και σκότωσαν δέκα πολίτες κι έναν αστυνομικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο.

Οι Σεμπάμπ, που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και επιδιώκουν την επιβολή της δικής τους ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου στη χώρα, μάχονται εδώ και πάνω από 15 χρόνια κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία έχει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, 08:47

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει