Έναρξη εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Φερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από την ερχόμενη εβδομάδα μέσω της πρόσληψης δέκα ατόμων

Αρχίζουν από μεθαύριο Δευτέρα οι εργασίες ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου στην περιοχή του Βελεστίνου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την προσβασιμότητα και φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων το οποίο θα υλοποιηθεί από την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα «Εν Δράσει», και τη συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών.

Χθες η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ενημερώθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα «Εν Δράσει» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρόσληψης των δέκα ατόμων και την έναρξη των εργασιών που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Σημειώνεται πως το συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η διαδικασία επιλογής των ανέργων ωφελουμένων ελέγχθηκε εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας αφορά ανέργους ηλικίας μέχρι 35 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Φερών στη θέση «Καστράκι», όπου εκτιμάται ότι
βρίσκεται το μνημείο σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες, έχει ενταχθεί σε μία από τις δράσεις που θα υλοποιήσει η ομάδα «Εν δράσει» με τίτλο “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Για την υλοποίηση των εργασιών προσλήφθηκαν δέκα άτομα τα οποία θα έχουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για επτά μήνες.

Για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου είχαν ενεργοποιηθεί επίσης το προηγούμενο διάστημα η εθελοντική οργάνωση «Διάζωμα» σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά και την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Μάλιστα η όλη προσπάθεια είναι ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο ενεργειών για την ανάδειξη αρχαίων μνημείων στην περιοχή. Εξάλλου στην ίδια κατεύθυνση έχουν αρχίσει από τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι εργασίες για την αναβίωση της Υπέρειας κρήνης. Ήδη προσωπικό εργάζεται κανονικά στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ ενέργειες διεξάγει και η Δημοτική Αρχή για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της Υπέρειας Κρήνης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε ότι «ενημερωθήκαμε από την περιβαλλοντική εθελοντική ομάδα «εν Δράσει» και τον πρόεδρο κ. Καραζούπη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των δέκα ατόμων και την έναρξη των εργασιών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού ένα σημαντικό μνημείο του τόπου μας θα αποκαλυφθεί και θα συνδεθεί με το υπόλοιπο δίκτυο αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται με την αναστήλωση ενός άλλου σπουδαίου ιστορικού μνημείου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην περιοχή των Καναλίων. Συγχρόνως η έναρξη των εργασιών στην Υπέρεια Κρήνη ολοκληρώνουν το πλαίσιο των ενεργειών που είναι σε εξέλιξη στα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία του τόπου μας αυτή την περίοδο. Όλα αυτά τα γεγονότα ενισχύουν την πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου μας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν τις προσπάθειές μας για προσέλκυση επισκεπτών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει