Έστειλε τα πτώματα Αμερικανού και Τούρκου που σκοτώθηκαν στην Μπαχμούτ στις πατρίδες τους

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 19:34

Βάγκνερ: Έστειλε τα πτώματα Αμερικανού και Τούρκου που σκοτώθηκαν στην Μπαχμούτ στις πατρίδες τους

Η ρωσική μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει στις πατρίδες τους τα πτώματα ενός Αμερικανού ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στην Μπαχμούτ και ενός Τούρκου πολίτη που βρέθηκε νεκρός έπειτα από την ανατίναξη ενός κτιρίου.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται μισθοφόροι της Βάγκνερ να καρφώνουν δύο ξύλινα φέρετρα και στη συνέχεια να τυλίγουν το ένα με την αστερόεσσα και το δεύτερο με μια κόκκινη, τουρκική σημαία.

«Επιστρέφουμε τα σώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου, μαζί με τους αιχμαλώτους» ανέφερε ο ιδρυτής της οργάνωσης, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Αμερικανός σκοτώθηκε στις μάχες στην Μπαχμούτ. Ο Τούρκος βρέθηκε νεκρός μαζί με μια γυναίκα, επίσης τουρκικής καταγωγής, στα ερείπια ενός κτιρίου που ανατίναξαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με τον Πριγκόζιν. Τα λείψανα της γυναίκας δεν στάθηκε δυνατό να ανακτηθούν, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τη Βάγκνερ, ο Αμερικανός ήταν ο πρώην στρατιώτης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Νίκολας Μέιμερ.

Ο απολογισμός της μάχης για την κατάληψη της Μπαχμούτ ήταν τεράστιος. Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι στρατιώτες στη μάχη αυτή απ’ όσοι στον 10ετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν (1979-89). Είπε ότι η Ουκρανία μετρά 50.000-70.000 τραυματίες και 50.000 νεκρούς και ότι στον πόλεμο έχουν σκοτωθεί συνολικά 20.000 δικοί του μισθοφόροι.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι η Ρωσία είχε συνολικά 100.000 απώλειες στην Μπαχμούτ – τουλάχιστον 20.000 νεκρούς και 80.000 τραυματίες.

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία ανακοινώνουν τις απώλειές τους. Το Κίεβο λέει πάντως ότι οι ρωσικές απώλειες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από της ουκρανικής πλευράς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 19:38

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει