Έχει παραγίνει το κακό με τους αθίγγανους στη Λαμία

– Δύο κρούσματα με θύματα ηλικιωμένους μέσα σε 30 λεπτά
– “8 στα 10 περιστατικά που τρέχουμε αφορούν αθίγγανους” είπε αστυνομικός στο LamiaReport
– Δεν μπορούμε να καθίσουμε σε παγκάκι της πλατείας Πάρκου, δηλώνει ηλικιωμένος

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τους πιάνει και τους ξαναπιάνει και την άλλη μέρα είναι έξω και ξανακάνουν τα ίδια.
Θύματά τους κυρίως ηλικιωμένοι και ανήμποροι άνθρωποι, που τους “επισκέπτονται” είτε στο σπίτι τους, είτε στο δρόμο, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, έχοντας αδυναμία στην πλατεία Πάρκου, όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι.

Σήμερα το απόγευμα ένας ηλικιωμένος στην περιοχή της Νέας Σφαίρας, βγαίνοντας από την τουαλέτα, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αθίγγανο ηλικίας περίπου 35 ετών, ο οποίος του είχε πάρει το πορτοφόλι από το σπίτι και τράπηκε σε φυγή. Ο ηλικιωμένος ενημέρωσε την αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν 3 αθίγγανους κοντά στο γήπεδο και τελικά να συλλάβουν τον έναν που αναγνωρίστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

Λίγα λεπτά αργότερα στην πλατεία Πάρκου, ομάδα αθιγγάνων (γυναίκες και παιδιά) προσπάθησαν να αρπάξουν από ηλικιωμένο που καθόταν στο παγκάκι τα χρήματα που είχε στην τσέπη του, αλλά κατά λάθος του πήραν τα φάρμακα.

Όπως έλεγαν στο LamiaReport ηλικιωμένοι, φοβούνται να κυκλοφορήσουν και να καθίσουν στην πλατεία Πάρκου, αφού συνεχώς γίνονται στόχος θρασύτατων αθιγγάνων. Πολλές φορές τους πλησιάζουν ομαδικά. Άλλος ζητάει χρήματα, άλλη νεαρή προτείνει ερωτική συνεύρεση σε κοντινό ξενοδοχείο, και άλλοι προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα ή τα πορτοφόλια τους.

Οι αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει, αφού τρέχουν καθημερινά σε πάρα πολλά περιστατικά και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Την ατιμωρησία και την ανοχή της πολιτείας απέναντί τους τη γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι, γι αυτό συνεχίζουν καθημερινά τις κλοπές, τις διαρρήξεις και κάθε είδους παραβατικότητα.

πηγή: LamiaReport.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει