Έχουν κάνει φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, 08:20

Έχουν κάνει φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο - γιάφκα

Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής όταν βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. – εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάζεται ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο -γιάφκα, στον Νέο Κόσμο – καθώς οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ερευνάται επίσης εξονυχιστικά και το ίδιο το αυτοκίνητο για τυχόν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Νίκαια τον Γενάρη και για την απώλειά του η ιδιοκτήτρια αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική της εταιρεία. Όταν εντοπίστηκε το όχημα και η ασφαλιστική πήγε να το παραλάβει, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχε βαρύς οπλισμός.

Από τον οπτικό έλεγχο στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο Καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, δύο πιστόλια, μια χειροβομβίδα και φυσίγγια. Μέσα στο όχημα υπήρχαν και μπιτόνια βενζίνης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως οι δράστες μετά την όποια ενέργεια τους, σκόπευαν να κάψουν το Ι.Χ.

 

Το όχημα είναι μάρκας Νissan Qashqai και έχει φιμέ τζάμια. Το εντόπισε η ομάδα ΔΙΑΣ και έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές και τους ωθούν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποια σχέση είναι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων. Συγκεκριμένα, και τα δύο αυτοκίνητα, τόσο αυτό που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο, όσο και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση, είχαν κλαπεί μήνες πριν. Επίσης, οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να σκοτώσουν τους δύο άντρες, με τα όπλα να μην έχουν βρεθεί.

Για την υπόθεση που έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική, δόθηκε προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τις βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ. Στοιχείο κλειδί είναι το γεγονός πως, οι δράστες, κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν κλεμμένο, και εξαφανίστηκαν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, 08:20

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει