Αθωώθηκαν 5 νεαροί για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στην επέτειο Γρηγορόπουλου



Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 5 νεαροί για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο της επετείου για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν για διατάραξη κοινής ειρήνη.

Ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, για βία κατά υπαλλήλων. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή των Λαδάδικων και έξω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία , οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε πλήθος περίπου 100 ατόμων που πετούσαν πέτρες και καδρόνια , στις 8:30 το βράδυ εκείνης της ημέρας.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Στις απολογίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο 1ος, ηλικίας 20 ετών, φοιτητής, ισχυρίστηκε:

Κατεβήκαμε στην οδό Δραγούμη με δύο φίλους (σ.σ. συγκατηγορούμενους). Ήρθε πάνω μας το πλήθος. Δεν ήμασταν στην πορεία. Δεν πέταξα πέτρες».

Ο 2ος, ηλικίας 21 ετών, σπουδαστής, ισχυρίστηκε: «Φύγαμε από το σπίτι. Όπως κατεβαίναμε, άρχισαν να βγαίνουν από τα στενά. Πετούσαν φωτοβολίδες».

Ο 3ος, ηλικίας 20 ετών, φοιτητής, ισχυρίστηκε τα εξής:

«Είχαμε κανονίσει να βγούμε με δυο κοπέλες. Η πορεία ήρθε σε μας. Δεν συμμετείχαμε .Όταν ήρθαν πάνω μας τα άτομα, πανικοβλήθηκα. Δεν απώθησα τον αστυνομικό».

Ο 5ος, 23χρονος φοιτητής, ισχυρίστηκε:

«Στη συγκεκριμένη επέτειο δεν συμμετείχα στην πορεία. Πήγαινα στο κέντρο για καφέ. Ακολούθησα την πορεία. Μετά το τέλος της πορείας πήγαινα στο σπίτι γιατί ήθελα να αποφύγω τα επεισόδια».

Ένας από τους πέντε δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει