Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ζελένσκι στην Ολλανδία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 00:39

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ζελένσκι στην Ολλανδία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία στη Χάγη σήμερα Πέμπτη (4/5), όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η ολλανδική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» για την Ουκρανία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ζελένσκι αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» στο πλαίσιο «απόπειρας δολοφονίας» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «απόπειρα δολοφονίας» του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης – κάτι που σημαίνει πως η Μόσχα ενδέχεται να εκμεταλλευθεί το περιστατικό για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 00:39

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει