ΑΚΟΥΣΑΜΕ: Από ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Βόλου για τα αδέσποτα

“Βρε παιδί μου, όπως και να το κάνεις, η ζήλεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως και η φτώχεια εξάλλου. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στα υλικά πράγματα. Αναφέρομαι στις ιδέες και στην επικαιρότητα. Και για να γίνω σαφέστερος μιλώ για την εκδήλωση για τα αδέσποτα και την πολιτική μας πρόταση, που θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη 19 του Ιούλη στον La Petite Cantine.

Δεν προλάβαμε να τη δημοσιοποιήσουμε κι αμέσως άρχισαν οι <<αντιπερισπασμοί>> της Δημοτικής Αρχής. Και να οι συσκέψεις για τα αδέσποτα και να οι προτροπές προς όσους έχουν δεσποζόμενα και να τα πρόστιμα και να οι πολιτικές διαχείρισης του θέματος και να οι “ολοκληρωμένοι” σχεδιασμοί. Κανονικός οργασμός δραστηριότητας βρε παιδί μου.

Μόνο που ξέχασε η Δημοτική Αρχή πως είχε τρία ολόκληρα χρόνια για να προσπαθήσει τουλάχιστον σοβαρά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κι όχι μόνο τρεις μήνες, που έλεγε προεκλογικά πως χρειάζεται.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα έκανε κι άσχημα αν ερχόταν. Όλο και κάτι θα μάθαινε ως προς το τι σημαίνει διάλογος, τι σημαίνει συνέργεια, τι σημαίνει συλλογική εργασία, τι σημαίνει πρόταση, τι σημαίνει εφαρμόσιμη Δημοτική πολιτική με στόχο και βάθος αλλά και τι σημαίνει εν τέλει Δημοτική Αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την ευθύνη των προτάσεων, των πολιτικών και της προσφοράς για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Αλλά και των ζώων. Και χωρίς καμιά παρεξήγηση φυσικά, εμείς αγαπάμε όλα τα ζώα. Τετράποδα και δίποδα. Δεσποζόμενα κι αδέσποτα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει