Ακτιβιστής της Just Stop Oil διέκοψε το πρωτάθλημα σνούκερ



Ένας ακτιβιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil διέκοψε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ τη Δευτέρα, όταν σκαρφάλωσε πάνω σε ένα από τα τραπέζια και σκόρπισε μια πορτοκαλί σκόνη στην πράσινη τσόχα.

 

Σύμφωνα με το BBC, μια άλλη ακτιβίστρια προσπάθησε να κολλήσει στο δεύτερο τραπέζι της αίθουσας, στο Κρούσιμπλ Θίατερ του Σέφιλντ, αλλά παρενέβη ο διαιτητής Ολιβιέ Μαρτέλ και την εμπόδισε.

Το παιχνίδι μεταξύ των Άγγλων Ρόμπερτ Μίλκενς και Τζο Πέρι στο πρώτο τραπέζι αναβλήθηκε ενώ στο δεύτερο, όπου έπαιζαν ο Βορειοϊρλανδός Μαρκ Άλεν με τον Κινέζο Φαν Ζενγκχούι συνεχίστηκε με καθυστέρηση 40 λεπτών, αφού προηγουμένως καθαρίστηκε ο χώρος.

Οι διοργανωτές, το World Snooker Tour, ανακοίνωσαν ότι στο τραπέζι που βανδαλίστηκε θα περαστεί νέα τσόχα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η πρώτη φάση του αγώνα θα γίνει αύριο το απόγευμα και η δεύτερη την Πέμπτη. «Εδώ είναι το Κρούσιμπλ. Η παράσταση συνεχίζεται» ανέφερε στο Twitter.

Το Sky Sports ανέφερε ότι ένας 30χρονος και μια γυναίκα 52 ετών συνελήφθησαν με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Η Just Stop Oil ανήρτησε ένα βίντεο στο Twitter, όπου διακρίνεται ένας άνδρας να πηδάει πάνω στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του αγώνα, να βγάζει μια σακούλα και να ρίχνει τη σκόνη, προτού να τον απομακρύνουν οι υπεύθυνοι.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε αγώνα σνούκερ. Είναι η πρώτη φορά», είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και σχολιαστής σήμερα για το BBC, Στίβεν Χέντρι. «Εγώ, ως παίκτης, αμέσως σκέφτηκα: σώζεται το τραπέζι; Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Η Just Stop Oil θέλει να σταματήσει η Βρετανία όλα τα νέα σχέδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει διοργανώσει διάφορες δράσεις για να περάσει το μήνυμά της. Μεταξύ άλλων, ακτιβιστές έριξαν σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, τον περασμένο Οκτώβριο. Άλλοι ακτιβιστές μπήκαν στην πίστα του Σίλβερστοουν πέρσι τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Φόρμουλα 1.





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει