Αναβάθμιση πολυτελείας και υψηλοί στόχοι για τους απαιτητικούς πελάτες-Πόσο κοστίζει κάθε έκδοση

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 09:30

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η παροιμία λέει ότι ο εχθρός του καλού είναι ο καλύτερος. Αυτό σκέφτηκαν οι Γερμανοί επικεφαλής του group της BMW και αποφάσισαν να αναβαθμίσουν ένα ακριβό μοντέλο που είναι ήδη πολυτελέστατο. 

Οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας δούλεψαν ατέλειωτες ώρες για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν στην ναυαρχίδα της BMW που την οδηγεί σε μια νέα εποχή ψηφιοποίησης.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben Στην Πανελλαδική παρουσίαση της BMW i7 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben ,αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα που ήταν εξαιρετική για το 2022 αλλά και στους στόχους που έχει για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. 

Την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού sedan, της ναυαρχίδας της BMW, που κατασκευάζεται στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο, στο Dingolfing, έκανε ο Νίκος Καψής, Product Manager του BMW Group Hellas.

Πέρασαν 45 χρόνια από τότε που έγινε το ντεμπούτο της BMW Σειράς 7. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην έβδομη γενιά του μοντέλου που θα μπορούσε να γίνει εύκολα το αγαπημένο αυτοκίνητο του πιο δύσκολου πελάτη. 

Νίκος Καψής, Product Manager του BMW Group HellasΜπορεί ο οδηγός να χαίρεται την οδήγηση με την πληθώρα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που έχει στη διάθεσή του αλλά αυτοί που πραγματικά μπορούν να απολαμβάνουν το ταξίδι τους είναι οι πίσω επιβάτες. Το δημοσιογραφικό μοντέλο που έχει φέρει η BMW στην Ελλάδα δεν έχει τη μεγάλη οθόνη για τους πίσω επιβάτες. Όμως η i7 που θα έρθει άμεσα στη χώρα μας θα διαθέτει μια οθόνη 31 ιντσών αποκλειστικά για τους πίσω επιβάτες. Θα είναι περιττό να αναφερθούμε στην άνεση. Φανταζόμαστε όμως ότι κάνοντας 300 χιλιόμετρα θα έχουμε απολαύσει μια καινούργια κινηματογραφική ταινία πίνοντας το ποτό μας «ξαπλωμένοι» στα αναπαυτικά καθίσματα της ναυαρχίδας. Προς το παρόν θα αποφύγω να σας αναφέρω τιμές. 

Ας δούμε τι ειπώθηκε στην παρουσίαση που έγινε με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 7 έγινε τον Απρίλιο του 2022 και το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2022. Δύο μήνες μετά το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan έφθασε και στην Ελλάδα και φυσικά απευθύνεται σε πελάτες που έχουν απαιτήσεις αλλά και την οικονομική άνεση για να αποκτήσουν νέα BMW Σειρά 7 που σχεδιάστηκε για λίγους.

Σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου target group που είναι αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων με υπεύθυνο τρόπο – και που βλέπει την προσωπική κινητικότητα ως τρόπο να βιώνει μοναδικές στιγμές στην καθημερινή ζωή και σε ταξίδια.

Η νέα BMW Σειρά 7 σχεδιάστηκε από την αρχή για ιδιαίτερα απαιτητικά target groups σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά. Ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Αυτό αντανακλάται σε μία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγοράς που περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές για την Κίνα –  την πιο σημαντική περιοχή πωλήσεων της εταιρείας – και ένα μοντέλο diesel για την Ευρώπη. 

Μετά την παρουσίαση μπορεί να μην οδηγήσαμε – θα γίνει και αυτό σύντομα- την BMW i7 όμως πήραμε μια μικρή γεύση.

 

 

Η νέα BMW Σειρά 7 ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Στο εμπρός μέρος των οχημάτων BMW στην πολυτελή κατηγορία, κυριαρχούν σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά της, αλλά διατηρείται μία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των μοντέλων και των υπολοίπων της γκάμας BMW. 

 

Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη BMW Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan. 

Πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο. 

Αν και οι περισσότεροι πελάτες των ακριβών αυτοκινήτων προτιμούν το δέρμα στα καθίσματα η BMW κάνει ένα πείραμα με το κασμίρ. Άραγε θα πετύχει η οι δύσκολοι πελάτες θα ζητούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα; Θα δείξει.

Η νέα γενιά πολυτελών sedan της BMW, εγκαινιάζει μία εντελώς νέα διάσταση στην ευρυχωρία. Αντίθετα με τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά ως μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο που μεγιστοποιεί το χώρο στο πίσω τμήμα. 

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει τώρα μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Ο βαθμός ποικιλομορφίας στο χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης βασίζεται σε μία πρόσφατα εξελιγμένη, ευέλικτη αρχιτεκτονική οχήματος και εκφράζει μία παγκόσμια στρατηγική μοντέλων για τη νέα έκδοση της BMW Σειράς 7. 

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές ανάγκες του πελάτη, καθώς και παράγοντες που σχετίζονται με τις υποδομές και τις νομικές απαιτήσεις σε όλες τις σχετικές αγορές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, θα λανσαριστεί αρχικά μόνο η BMW i7. Στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε λοιπές επιλεγμένες περιοχές, πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, θα προσφέρονται δύο μοντέλα κατά το λανσάρισμα, το καθένα εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 αναμένεται να ακολουθήσουν σε πολλές αγορές από τις αρχές του 2023. Αυτές θα περιλαμβάνουν το πρώτο μοντέλο BMW M με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Μία έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα για την Ευρώπη αμέσως μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Οι εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε μετέπειτα στάδιο.

Δύο μοντέλα BMW M βασισμένα στη νέα BMW Σειρά 7.

Η νέα γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 7 σε όλο τον κόσμο θα επεκταθεί για να περιλαμβάνει δύο εκδόσεις BMW M εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτροκίνησης. Η νέα BMW M760e xDrive θα κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2023. Ο ηλεκτροκινητήρας της αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 30 kW/40 hp όταν απαιτείται έντονη επιτάχυνση. Μια ειδική σχεδίαση Μ για το εσωτερικό και εξωτερικό, με σύστημα εξαγωγής που υιοθετεί χαρακτηριστικές διπλές απολήξεις μοναδικής γεωμετρίας, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του μοντέλου BMW M, με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Το μελλοντικό μοντέλο ναυαρχίδα, η νέα BMW i7 M70 xDrive  θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ – στον εμπρός και τον πίσω άξονα – και θα διατίθεται αργότερα το 2023. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 600 hp και μέγιστη ροπή πάνω από 1.000 Nm. Το ισχυρότερο μοντέλο BMW για χρήση στο δρόμο επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 4,0 δευτερόλεπτα. 

Η οδηγική απόλαυση, η άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και η εμπειρία χρήστη στη νέα BMW Σειρά 7, διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της ψηφιοποίησης. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την τετραδιεύθυνση. Θα αναφερθούμε σ αυτό το θέμα όταν την οδηγήσουμε. Γιατί στις μεγάλες ταχύτητες και για καλύτερα κρατήματα στρίβουν ελαφρά και οι πίσω τροχοί.

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει στους πελάτες τη νέα, πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι – ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος έχει φτάσει σε νέο επίπεδο.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά τις τιμές:

Η θωρακισμένη BMW Σειρά 7 

Ένα όχημα υψηλής προστασίας βασισμένο στη νέα BMW Σειρά 7 είναι τώρα υπό εξέλιξη και θα προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Με μία εγγενή φιλοσοφία προστασίας, που είναι μοναδική στην κατηγορία και έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από λευκό φύλλο χαρτί, η θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου πληροί τις ειδικές απαιτήσεις αρχών, εκπροσώπων του κράτους και προσωπικοτήτων υψηλού κύρους που χρειάζονται ειδική προστασία.

Η εξέλιξη της νέας θωρακισμένης BMW Σειράς 7, έχει στον πυρήνα της μία καινοτόμα φιλοσοφία προστασίας που έχει αναπτυχθεί από το BMW Group. 

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει