Αναστέλλεται η κατάργηση του Λυκείου Καναλίων

Τί δήλωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου

Αναστέλλεται για ένα τουλάχιστον χρόνο η κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο Παιδείας η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Δημοτική Αρχή θα επικοινωνήσει ξανά με το Υπουργείο για την οριστικοποίηση της εξέλιξης αυτής.

Το Γενικό Λύκειο Καναλίων είχε ενταχθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας ως ένα από τα σχολεία που επρόκειτο να καταργηθούν στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην εκπαίδευση.

Οι αντιδράσεις όμως του Δήμου και των κατοίκων των Καναλίων στην προοπτική αυτή ήταν έντονες και κορυφώθηκαν τους προηγούμενους μήνες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Πλέον διαφαίνεται πως η πίεση που ασκήθηκε από τους αρμόδιους φορείς σε συνδυασμό με την κατάθεση των τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, είχαν αποτέλεσμα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το θέμα και τις νέες εξελίξεις που διαγράφονται, τα εξής:

«Έχουμε την πληροφόρηση ότι τελικά το Γενικό Λύκειο Καναλίων δεν θα καταργηθεί και θα λειτουργήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη. Οπωσδήποτε είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή των Καναλίων, καθώς το σχολείο αποτελεί κύτταρο δημιουργίας, παιδείας και πολιτισμού για την περιοχή αυτή.

Αισθανόμαστε ότι οι προσπάθειες που κάναμε από τον περασμένο Δεκέμβριο για να πείσουμε το Υπουργείο, αλλά και τους άλλους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς ότι η κατάργηση του Λυκείου αντίκειται στους παιδαγωγικούς και κοινωνικού σκοπούς, δικαιώνονται.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε νέα επικοινωνία με το Υπουργείο, ώστε να έχουμε την πλήρη επιβεβαίωση αυτής της θετικής εξέλιξης.

Παράλληλα και τη νέα σχολική χρονιά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί όχι μόνο για ένα χρόνο ακόμη, αλλά για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί εκτός των άλλων θα αποφευχθεί και η μεγάλη σωματική κούραση για το μαθητικό πληθυσμό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει