Απαράδεκτη η κατάργηση επιδόματος νησιωτικής περιοχής

Τονίζει σε αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την προκλητική και κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές τονίζει με αναφορά, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που του απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων της Αλοννήσου.

Η αναφορά έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Αλοννήσου, σύμφωνα με την οποία αντιδρούν στην κατάργηση του «επιδόματος προβληματικής περιοχής».

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές θα σταματήσουν να λαμβάνουν το «επίδομα προβληματικής περιοχής» από το Μάρτιο του 2016. Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί θα δουν το μισθό τους να μειώνεται, χάνοντας αυτή τη φορά ένα βοήθημα διόλου ευκαταφρόνητο. Το αυξημένο κόστος διαβίωσης στα νησιά, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, εκτινάσσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εκπαιδευτικών στα ύψη. Τα αυξημένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το υψηλό ενοίκιο οδηγούν τους καθηγητές και τους δασκάλους σε οικονομικό μαρασμό. Το «επίδομα προβληματικής περιοχής» λειτουργούσε επικουρικά δίνοντάς τους μια μικρή ανάσα, στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να επανεξετάσει το ζήτημα της περικοπής του «επιδόματος προβληματικής περιοχής» στους εκπαιδευτικούς των νησιωτικών περιοχών» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει