ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απάντηση Γ. Δημαρά στο Σωματείο του 304 ΠΕΒ

Σε συνέχεια της επερώτησης του Ανεξάρτητου Βουλευτή Γιάννη Δημαρά, σχετικά με την φύλαξη κατασχεμένων πυρομαχικών και την αναιτιολόγητη ανακοίνωση – επίθεση του Σωματείου Διοικητικών & Τεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων του 304 ΠΕΒ έναντι του Βουλευτή και έπειτα από ερώτηση του e-Volos.gr προς τον κ. Δημαρά, ο Βουλευτής επανέρχεται στο θέμα με την εξής ανακοίνωση:

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ σχετικά με την ανακοίνωση του Σωματείου Διοικητικών & Τεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων του 304 ΠΕΒ, ως απάντηση στην ερώτηση του κ. Γιάννη Δημαρά για ύπαρξη αποθηκευμένων πυρομαχικών στο Βελεστίνο Μαγνησίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στη ναυτική βάση του Ζύγι της Λεμεσού και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς κατέθεσε την υπ.αρ. 19369-13/07/2011 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τη φύλαξη εκρηκτικών υλών από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ, στο ελληνικό έδαφος και ειδικότερα στο Λαύριο, τα Δερβενοχώρια και το Βελεστίνο.

Με την παρούσα ερώτηση καλείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να απαντήσει, αν γνωρίζει την ύπαρξη των συγκεκριμένων επικίνδυνων υλών, αλλά και πώς σκοπεύει να τα διαχειριστεί με ασφάλεια. Η ανακοίνωση του σωματείου της 304 ΠΕΒ, μας προκαλεί την απορία εφόσον αποκλειστικά υπεύθυνη να απαντήσει για τη στάση της στο θέμα, είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ, ενώ ταυτόχρονα αυτοσκοπός της ερώτησης του κ. Δημαρά, είναι ένας: Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους χώρους αποθήκευσης των υλών, για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος και η προστασία τόσο του εμπλεκόμενου προσωπικού όσο και των εν λόγω περιοχών.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πώς λειτουργεί και η χθεσινή δήλωση του Δ/ντα Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ, κ. Π. Τρυφιάτη, σχετικά με τη μεταφορά και διασφάλιση των εκρηκτικών υλών σε ενδεδειγμένους χώρους φύλαξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει