Απολογία Παπαγγελόπουλου: «Κατέστρεψαν την ζωή μου»




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 21:42

Ως θύμα πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων παρουσίασε τον εαυτό του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη» του κατηγορητηρίου και υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στο εδώλιο διότι θέλησε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή.

«Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου, αλλά δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω παρεμβάσεις σε κανέναν…  Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή», είπε.

 «Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου»

«Οι πολιτικοί διώκτες μου προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα της Novartis και τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, σχετικά με τη λίστες Λαγκάρντ κ.α. ως σκευωρίες δικές μου, παρότι είναι διεθνή σκάνδαλα. Κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου. Απέτυχαν, γιατί παρέμεινα όρθιος και θα παραμείνω» είπε, ενώ  σε άλλο σημείο σημείωσε: «Το βούλευμα αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και Ρασπούτιν. Παρόλα αυτά, στη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, κάποιοι αγνόησαν το βούλευμα και μιλούσαν για Novartis και Ρασπούτιν. Πέντε ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη» και εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, δεν αποκλείεται να έχουν την ίδια τύχη με αυτόν, εξηγώντας ότι «η μέθοδος των συμφερόντων είναι η ίδια, σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων».

Μίλησε επίσης για την πορεία του στο Εισαγγελικό Σώμα και πως παρότι παραιτήθηκε αρχικά για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ και στη συνέχεια να υπουργοποιηθεί, νιώθει πάντα εισαγγελέας. «Για έναν εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη και την πατρίδα μου η δοκιμασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη Δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει».

Το κατηγορητήριο δεν έχει οιαδήποτε βάση, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω καμία σχέση και καμία ευθύνη για το εάν πήγε αργά η αναφορά κατά του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή. Η κα Ράικου πολύ σωστά την ενέταξε στη δικογραφία της Novartis. Θα μου πείτε ότι υποκίνησα και την κα Ράικου; Η κα Τουλουπάκη ενήργησε σύννομα και την απέστειλε εντός πέντε ημερών στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την άλλη κατηγορία, της παράβασης καθήκοντος, έχω να πω ότι κατηγορούμαι από τρεις εισαγγελείς. Ψεύδονται ολοκληρωτικά. Αποδείχθηκε όμως και ότι οι ίδιοι έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Έντρομοι σπίλωσαν και άλλους εισαγγελείς, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους, τον συκοφάντησαν».

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι τον πληροφόρησαν «έγκυροι και έντιμοι άνθρωποι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν από αγάπη σε εμένα. Θέλω να το καταγγείλω και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι δεν θα προχωρήσουν για να μην πληγεί άλλη μία φορά το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου, έθεσε θέμα ολοκλήρωσης της δίκης σε σύντομο χρόνο, καθώς -όπως είπε- «πιεζόμαστε», κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Στη συνέχεια η πρόεδρος διευκρίνισε ότι η ανησυχία της για το χρόνο οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής εν όψει των εθνικών εκλογών. Και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να πάει χαμένη όλη αυτή η διαδικασία.

Η απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 31 Ιανουαρίου.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει