Αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό κατά του βασικού υπόπτου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 17:08

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό κατά του βασικού υπόπτου

Η κατηγορία για βιασμό κατά του βασικού υπόπτου στην έρευνα της μικρής Μαντλίν αποσύρθηκε αφού ένα γερμανικό δικαστήριο δήλωσε ότι δεν είχε δικαιοδοσία για την υπόθεση.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ επρόκειτο να δικαστεί για φερόμενο βιασμό στην Πορτογαλία, αλλά το δικαστήριο στην πόλη Braunschweig απέρριψε την υπόθεση, δήλωσε ο δικηγόρος του, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild. Ο ισχυρισμός για βιασμό δεν συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τον Μπρίκνερ για πολλά σεξουαλικά αδικήματα που πιστεύουν ότι διέπραξε στην Πορτογαλία μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2000 και 11 Ιουνίου 2017. 

Ο Μπρίκνερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έρευνα της Μαντλίν το 2020 και ονομάστηκε επίσημα ως ύποπτος πέρυσι.

Η τρίχρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της, ενώ οι γονείς και οι οικογενειακοί της φίλοι γευμάτιζαν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέλαβε την έρευνα, την Επιχείρηση Grange, το 2011, αλλά έφτασαν σε αδιέξοδο. Η εμφάνιση του Μπρίκνερ στην υπόθεση ήταν η πρώτη σημαντική ανακάλυψη από το 2007.

Ήταν ήδη στη φυλακή στη Γερμανία για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 72χρονης γυναίκας, ενώ κατηγορήθηκε για πολλαπλά σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2000 και 2007.

Η αστυνομία στη Γερμανία ισχυρίστηκε ότι είχε «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι η Madeleine ήταν νεκρή, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ είπε προηγουμένως: «Ο κατηγορούμενος είναι το ίδιο πρόσωπο εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με την εξαφάνιση της τότε τρίχρονης Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κατηγορείται για τρία αδικήματα βιασμού και δύο αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η έρευνα για την εξαφάνιση της Madeleine McCann συνεχίζεται».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 17:08

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει